Time: Η Γιούλια Ναβάλναγια στα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα της χρονιάς

Time: Η Γιούλια Ναβάλναγια στα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα της χρονιάς

Το περιοδικό Time συμπεριέλαβε στα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα του πλανήτη τη χήρα του πολιτικού της ρωσικής αντιπολίτευσης και σφοδρότατου επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρήκε τον θάνατο σε φυλακή στον Αρκτικό, κάτω από αμφιλεγόμενες συνθήκες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιοδικό Time συμπεριέλαβε στα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα του πλανήτη τη Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του πολιτικού της ρωσικής αντιπολίτευσης και σφοδρότατου επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρήκε τον θάνατο σε φυλακή στον Αρκτικό, κάτω από αμφιλεγόμενες συνθήκες. 

«Είδα πόσο πολλοί άνθρωποι θρήνησαν αυτή την απώλεια πολύ, πολύ βαθιά. Και ήθελα πραγματικά να στηρίξω αυτούς τους ανθρώπους, να τους δώσω κάποια ελπίδα», λέει η Ναβάλναγια σε συνέντευξή της στο περιοδικό. Η καλύτερη ευκαιρία που είχε για να το πετύχει αυτό, όπως λέει, ήταν να αναλάβει τον ρόλο του και να συνεχίσει τον αγώνα του. Αυτό αποφάσισε να κάνει.

Σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία τρεις ημέρες μετά τον θάνατό του, πάλεψε με τα δάκρυα καθώς έλεγε στον λαό της Ρωσίας: «Μοιραστείτε την οργή μου. Την οργή, τον θυμό και το μίσος προς εκείνους που τόλμησαν να σκοτώσουν το μέλλον μας».

Time: Η Γιούλια Ναβάλναγια στα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα της χρονιάς-1

«Με μεγάλο θάρρος, η Ναβάλναγια κατήγγειλε τα ψέματα και τη σκληρότητα της ρωσικής κυβέρνησης» σχολιάζει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, άρθρο της οποίας φιλοξενείται στο περιοδικό.

«Προς όφελος των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, η Γιούλια Ναβάλναγια έχει πλέον αναλάβει τον δικό της ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή. Εχει ορκιστεί να συνεχίσει τον αγώνα του συζύγου της για δικαιοσύνη και κράτος δικαίου, δίνοντας νέα ελπίδα σε όσους εργάζονται κατά της διαφθοράς και για μια ελεύθερη, δημοκρατική Ρωσία, επιδεικνύοντας εξαιρετική ανιδιοτέλεια και δύναμη. Η Ναβάλναγια έχει αναδειχθεί όχι μόνο ως σύμβολο των δημοκρατικών αξιών, αλλά και ως θαρραλέα μαχήτρια γι’ αυτές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της – και στο πλευρό όλων εκείνων που αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία», καταλήγει η Χάρις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή