Η πριγκίπισσα της Ολλανδίας είχε μείνει έναν χρόνο στη Μαδρίτη λόγω απειλών

Η πριγκίπισσα της Ολλανδίας είχε μείνει έναν χρόνο στη Μαδρίτη λόγω απειλών

Η διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, πριγκίπισσα Αμαλία, έζησε στην Ισπανία για τουλάχιστον έναν χρόνο λόγω των σοβαρών απειλών εναντίον της, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ολλανδίας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, πριγκίπισσα Αμαλία, έζησε στην Ισπανία για τουλάχιστον έναν χρόνο λόγω σοβαρών απειλών εναντίον της, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ολλανδίας.

Η πριγκίπισσα σπούδασε στη Μαδρίτη λόγω του «συναγερμού» στην Ολλανδία, και απολάμβανε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εκεί, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NOS.

Αρχικά, η Αμαλία είχε επιλέξει για τις σπουδές της το Αμστερνταμ, και τα ολλανδικά MME είχαν ασχοληθεί ιδιαίτερα με το γεγονός πως είχε μετακομίσει σε κοινόχρηστη φοιτητική εστία. Οταν οι απειλές σε βάρος της έγιναν γνωστές το φθινόπωρο του 2022, η πριγκίπισσα μετακόμισε πίσω στο παλάτι.

Το βασιλικό ζεύγος ανακοίνωσε, περίπου ένα μήνα αργότερα, ότι η Αμαλία υποχρεώθηκε να επιστρέψει για να ζήσει μέσα στα ανάκτορα της Χάγης, με σημαντικά ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. «Δεν μπορεί να ζήσει στο Αμστερνταμ και δεν μπορεί αληθινά να βγαίνει (…) Αυτό έχει τεράστιες συνέπειες στη ζωή της», είχε δηλώσει τότε η βασίλισσα Μάξιμα.

Η ανακοίνωση είχε γίνει μερικές εβδομάδες έπειτα από πληροφορίες πως τα ονόματα της Αμαλίας και του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε αναφέρονταν σε επικοινωνίες ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος, γεννώντας φόβους για απόπειρα απαγωγής.

Τελικά η πριγκίπισσα Αμαλία αναγκάστηκε να σπουδάσει στη Μαδρίτη, και να διαμείνει εκεί για έναν χρόνο, πριν επιστρέψει στο Αμστερνταμ για να τις ολοκληρώσει. 

Το BBC απευθύνθηκε στην υπηρεσία πληροφοριών της ολλανδικής κυβέρνησης, η οποία διαχειρίζεται τις επικοινωνίες του βασιλικού οίκου, αλλά σπάνια σχολιάζει τέτοια θέματα. Ωστόσο, πηγές επιβεβαίωσαν λεπτομέρειες για την παραμονή της πριγκίπισσας στην Ισπανία στο ολλανδικό πρακτορείο τύπου ANP.

Με πληροφορίες από BBC και ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή