Διπλωματική ένταση Ισπανίας-Ιταλίας για το δικαίωμα στην άμβλωση

Διπλωματική ένταση Ισπανίας-Ιταλίας για το δικαίωμα στην άμβλωση

Η κριτική της Ισπανίδας υπουργού Ισότητας και η απάντηση της Τζόρτζια Μελόνι

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλωματική ένταση μεταξύ της ιταλικής και της ισπανικής κυβέρνησης σημειώθηκε σήμερα σχετικά με νομοθεσία για το δικαίωμα στην άμβλωση.

Συγκεκριμένα, με αναφορά στην πιθανότητα να επιτραπεί σε οργανώσεις που είναι αντίθετες στο δικαίωμα στην άμβλωση, να μπορούν να είναι παρούσες στα ιταλικά δημόσια κέντρα υγείας στα οποία απευθύνονται οι γυναίκες, η Ισπανίδα υπουργός Ισότητας Aνα Ρεντόντο έγραψε στο Χ:

«Το να επιτρέπονται οργανωμένες πιέσεις κατά των γυναικών που θέλουν να διακόψουν την κύηση, σημαίνει ότι αμφισβητείται ένα δικαίωμα το οποίο είναι κατοχυρωμένο από τον νόμο. Είναι η στρατηγική της άκρας δεξιάς: να απειλεί για να αφαιρέσει δικαιώματα και να περιορίσει την ισότητα ανδρών και γυναικών».

Από την πλευρά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε δήλωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa πριν από λίγο απάντησε: «Αρκετές φορές άκουσα ξένους υπουργούς να μιλούν για εσωτερικά θέματα της Ιταλίας χωρίς να τα γνωρίζουν. Συνήθως, όταν κανείς αγνοεί κάτι, καλό είναι να μη δίνει μαθήματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή