Χριστοδουλίδης και Φον ντερ Λάιεν μεταβαίνουν στον Λίβανο στις 2 Μαΐου

Χριστοδουλίδης και Φον ντερ Λάιεν μεταβαίνουν στον Λίβανο στις 2 Μαΐου

Την επίσκεψη γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Κύπρου σε δήλωση που έκανε προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 2 Μαΐου αναμένεται να μεταβεί στον Λίβανο ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ανέφερε στη δήλωση που έκανε ο ίδιος προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Να σας ανακοινώσω ότι η πρόεδρος της Επιτροπής μόλις με έχει ενημερώσει ότι θα επισκεφθούμε από κοινού τον Λίβανο στις 2 Μαΐου. Εχω έρθει σε επαφή με τον πρωθυπουργό της χώρας έτσι ώστε να δείξουμε την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην προσπάθεια που γίνεται με τον Λίβανο, μέσα στο πλαίσιο της συζήτησης των επιπτώσεων της κατάστασης στη Μέση Ανατολή» σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «το Κυπριακό συνδέεται με την πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων και ελπίζω μέσα από τη συζήτηση να δοθεί η θετική διάθεση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας θετικής διάθεσης, η εξέλιξη της οποίας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την πρόοδο στο Κυπριακό».

Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του που υπάρχει στο προσχέδιο συγκεκριμένη αναφορά στο ζήτημα της επανέναρξης των συνομιλιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT