Μπορέλ: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή

Μπορέλ: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο οποίος θα στείλει κύματα κλονισμού στον υπόλοιπο κόσμο και ιδίως στην Ευρώπη», προειδοποίησε ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press (A.P.), ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι το υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων της Ε.Ε. κατά του Ιράν θα ενισχυθεί και θα επεκταθεί ώστε να τιμωρηθεί η Τεχεράνη για την επίθεσή της και να συμβάλει στην αποτροπή μελλοντικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, είπε, το Ισραήλ πρέπει να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

«Δεν θέλω να υπερβάλω, αλλά βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου, ενός περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο οποίος θα στείλει κύματα κλονισμού στον υπόλοιπο κόσμο και ιδίως στην Ευρώπη», προειδοποίησε και προσέθεσε: «Γι’ αυτό σταματήστε το».

Την Τετάρτη, οι ηγέτες της Ε.Ε. που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες υποσχέθηκαν να αυξήσουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν, στοχεύοντας να εμποδίσουν τις παραδόσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων σε πληρεξουσίους στη Γάζα, στην Υεμένη και στον Λίβανο.

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή