Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο Ιράν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεσή του στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ηγέτες της G7 δεσμεύθηκαν να δράσουν από κοινού για να αυξήσουν την οικονομική πίεση στην Τεχεράνη.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους βοήθησαν το Ισραήλ να αποκρούσει την επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις 13 Απριλίου και τώρα καθιστούν το Ιράν υπόλογο με τις νέες κυρώσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών.

«Οι κυρώσεις στοχεύουν σε ηγέτες και οντότητες που συνδέονται με το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, το υπουργείο Αμυνας του Ιράν και το πρόγραμμα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών της ιρανικής κυβέρνησης που επέτρεψαν αυτή τη θρασύτατη επίθεση», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

«Και οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας έχουν εκδώσει ή θα εκδώσουν πρόσθετες κυρώσεις και μέτρα για να περιορίσουν τα αποσταθεροποιητικά στρατιωτικά προγράμματα του Ιράν», δήλωσε.

Σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι τα αμερικανικά μέτρα στοχεύουν 16 άτομα και δύο οντότητες που επιτρέπουν την παραγωγή UAV του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των τύπων κινητήρων που τροφοδοτούν τα UAV παραλλαγής Shahed του Ιράν, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση της 13ης Απριλίου.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι στόχευσε επίσης πέντε εταιρείες που παρέχουν συστατικά υλικά για την παραγωγή χάλυβα στην ιρανική Khuzestan Steel Company (KSC), έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χάλυβα του Ιράν, ή αγοράζουν τα τελικά προϊόντα χάλυβα της KSC.

Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης τρεις θυγατρικές της ιρανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Bahman Group, η οποία, όπως ανέφερε, είχε υποστηρίξει ουσιαστικά το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επιβάλλει επίσης νέους ελέγχους για να περιορίσει την πρόσβαση του Ιράν σε τεχνολογίες, όπως η βασική εμπορική μικροηλεκτρονική.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή