Δίκη Ντ. Τραμπ: Ενορκος απαλλάχθηκε αφού διέρρευσαν στοιχεία της στον Τύπο

Δίκη Ντ. Τραμπ: Ενορκος απαλλάχθηκε αφού διέρρευσαν στοιχεία της στον Τύπο

«Δεν πιστεύω ότι μπορώ να είμαι δίκαιη και αμερόληπτη και να μην επιτρέψω στις εξωτερικές επιρροές να επηρεάσουν τις αποφάσεις μου στη δικαστική αίθουσα», ανέφερε η γυναίκα που είχε επιλεγεί μεταξύ των επτά ενόρκων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο, καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς της, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής που προεδρεύει στο δικαστήριο.

Απευθυνόμενη στο δικαστήριο η ένορκος είπε ότι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συμπέραναν, λόγω δημοσιευμάτων στον Τύπο, ότι είχε επιλεγεί. «Δεν πιστεύω ότι μπορώ να είμαι δίκαιη και αμερόληπτη και να μην επιτρέψω στις εξωτερικές επιρροές να επηρεάσουν τις αποφάσεις μου στη δικαστική αίθουσα», είπε η γυναίκα, που συγκαταλεγόταν μεταξύ των επτά ενόρκων οι οποίοι επελέγησαν στις αρχές της εβδομάδας.

Εξι ένορκοι απομένουν, αφού ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν την απάλλαξε. Ζήτησε επίσης από τα ΜΜΕ που καλύπτουν τη δίκη να επιδείξουν «καλή θέληση» και να αποφεύγουν να δίνουν περιγραφές των ενόρκων, οι οποίοι πρέπει να παραμένουν ανώνυμοι, ώστε να μη δέχονται πιέσεις.

Η εξέλιξη καταδεικνύει τις πιέσεις που ασκούνται γύρω από την πρώτη ποινική δίκη σε βάρος πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει ασκήσει κριτική σε μάρτυρες, δικαστικούς υπαλλήλους που εμπλέκονται στη δίκη, ακόμη και σε συγγενείς τους, αναγκάζοντας τον Μέρτσαν να εκδώσει μερική «εντολή φίμωσης» του πρώην προέδρου.

Ο εισαγγελέας Κρίστοφερ Κονρόι είπε την Πέμπτη ότι ο Τραμπ παραβίασε την εντολή, με πρόσφατες αναρτήσεις για τον πρώην δικηγόρο του και πιθανό μάρτυρα εις βάρος του, Μάικλ Κόεν, ενώ σε μια ανάρτησή του στις 17 Απριλίου υποστήριξε ότι «μυστικοί» φιλελεύθεροι ακτιβιστές είπαν ψέματα στον δικαστή, προσπαθώντας να επιλεγούν στο σώμα των ενόρκων.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την επιλογή των υπόλοιπων ενόρκων. Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος και στις 34 κατηγορίες που του αποδίδονται για παραποίηση εγγράφων με στόχο την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή