Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι βλέπει ενθαρρυντικά σημάδια πως το αμερικανικό Κογκρέσο μπορεί να ξεκλειδώσει σύντομα το πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία έχει «επείγουσα και σημαντική ανάγκη για πρόσθετα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο ιταλικό νησί Κάπρι.

«Είναι ενθαρρυντική η δέσμευση και η αποφασιστικότητα των συμμάχων του ΝΑΤΟ να υπερασπιστούν την Ουκρανία», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι βλέπει ενθαρρυντικά σημάδια ότι το αμερικανικό Κογκρέσο μπορεί σύντομα να ξεκλειδώσει πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία αξίας 60,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Εχουμε συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τα διαφορετικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που έχουμε στο ΝΑΤΟ και επικεντρωνόμαστε στα συστήματα Patriot. Συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους για να διασφαλίσουμε ότι θα ανακατανείμουν ορισμένα από τα συστήματά τους στην Ουκρανία», τόνισε σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο, σημείωσε πως «θα έπρεπε να τους είχαμε δώσει περισσότερα νωρίτερα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή