Η Αργεντινή θέλει να γίνει εταίρος του ΝΑΤΟ

Η Αργεντινή θέλει να γίνει εταίρος του ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση Μιλέι επιδιώκει τους τελευταίους μήνες να ενισχύσει τους δεσμούς της τόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και με την Ευρωπαϊκή Ενωση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αργεντινή ζήτησε από το ΝΑΤΟ να γίνει ένας από τους «παγκόσμιους εταίρους» της στρατιωτικής συμμαχίας σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, Λουίς Πέτρι. Η κυβέρνηση Μιλέι επιδιώκει τους τελευταίους μήνες να ενισχύσει τους δεσμούς της τόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρι συναντήθηκε με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μίρσεα Γκεοάνα και του έδωσε μια επιστολή στην οποία, σύμφωνα με τον Αργεντίνο αξιωματούχο, εκφράζεται το ενδιαφέρον της χώρας του να γίνει εταίρος της συμμαχίας. 

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, οι παγκόσμιοι εταίροι συνεργάζονται με τα μέλη της συμμαχίας, για παράδειγμα μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και της συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι σημερινοί παγκόσμιοι εταίροι του ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν την Αυστραλία, την Κολομβία, το Ιράκ, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Μογγολία, τη Νέα Ζηλανδία και το Πακιστάν.

Σημειώνεται ότι η πρόθεση της Αργεντινής να αποκτήσει καθεστώς εταίρου με το ΝΑΤΟ έρχεται λίγες ημέρες μετά την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δανία. Η συμφωνία υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή