ΗΠΑ: Περιορισμοί στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά τις μετακινήσεις του στη Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: Περιορισμοί στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά τις μετακινήσεις του στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η ιρανική αντιπροσωπεία θα πρέπει να μετακινείται μόνο σε ακτίνα δύο τετραγώνων γύρω από την έδρα του ΟΗΕ

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πρόσθετους περιορισμούς μετακίνησης στην αντιπροσωπεία του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, όταν θα επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη για συναντήσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.

Οι περιορισμοί αυτοί επιτρέπουν στην αντιπροσωπεία να μετακινείται μόνο σε ακτίνα δύο τετραγώνων γύρω από την έδρα του ΟΗΕ, μεταξύ του ΟΗΕ και της ιρακινής διπλωματικής αποστολής και κατοικίας και μεταξύ του ΟΗΕ και του αεροδρομίου Τζον Φ. Κένεντι, διευκρίνισε ο Πατέλ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η απόφαση έρχεται καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Η Τεχεράνη αναφέρει ότι επρόκειτο για απάντηση στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, τον οποίο αποδίδει στο Ισραήλ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή