Ισραήλ vs Ιράν: Το Κρεμλίνο συνιστά «αυτοσυγκράτηση»

Ισραήλ vs Ιράν: Το Κρεμλίνο συνιστά «αυτοσυγκράτηση»

«Συνεχίζουμε να προτρέπουμε τα μέρη να απόσχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει μια νέα κλιμάκωση σε μια περιοχή που είναι τόσο ευαίσθητη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως εξετάζει τις πληροφορίες σχετικά με το φερόμενο χτύπημα του Ισραήλ κατά του Ιράν και κάλεσε τις δύο πλευρές «σε αυτοσυγκράτηση» προκειμένου να αποφευχθεί μια «κλιμάκωση».

«Συνεχίζουμε να συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και να προτρέπουμε τα μέρη να απόσχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει μια νέα κλιμάκωση σε μια περιοχή που είναι τόσο ευαίσθητη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι «πολύ νωρίς» για σχόλια αναφορικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για τις τελευταίες επιθέσεις, απουσία επίσημης δήλωσης από το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε, ακόμη, ότι απαγορεύτηκε στο προσωπικό ορισμένων κυβερνητικών υπηρεσιών της Ρωσίας να ταξιδεύει στο εξωτερικό για λόγους ασφαλείας, ενώ ορισμένες υπηρεσίες ζητούν από τους υπαλλήλους να ενημερώνουν εκ των προτέρων για τυχόν σχέδια να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή