ΗΠΑ: Ανδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζεται ο Τραμπ

ΗΠΑ: Ανδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζεται ο Τραμπ

Το άτομο δέχθηκε ιατρική φροντίδα και απομακρύνθηκε από το σημείο, δήλωσαν δημοσιογράφοι του CNN, προσθέτοντας ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό δεν είναι σαφείς

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Αμέσως μετά, ο άνδρας δέχθηκε ιατρική φροντίδα και απομακρύνθηκε από το σημείο, δήλωσαν δημοσιογράφοι του CNN, προσθέτοντας ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό δεν είναι σαφείς.

Οπως μετέδωσαν, «μυρωδιά καπνού και καμένης ανθρώπινης σάρκας» ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Η αστυνομία γρήγορα απέκλεισε το σημείο.

Σημειώνεται πως το δικαστικό μέγαρο βρίσκεται ήδη υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας, δεδομένης της καθημερινής παρουσίας του πρώην προέδρου στην αίθουσα του δικαστηρίου.

ΗΠΑ: Ανδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζεται ο Τραμπ-1
REUTERS/Brendan McDermid

Την είδηση επιβεβαίωσαν στο CNN δύο πηγές από την αστυνομία. Οπως ανέφερε ένας αξιωματούχος, ο άνδρας εισήλθε στο πάρκο απέναντι από το δικαστήριο, πετώντας φυλλάδια στον αέρα. Στη συνέχεια, έβγαλε κάποιο αντικείμενο από ένα σακίδιο και αυτοπυρπολήθηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε αρχικά τον άνδρα να πετάει φυλλάδια στον αέρα και μετά τον είδε να περιλούζεται από ένα μπιτόνι και να βάζει φωτιά στον εαυτό του. «Σε εκείνο το σημείο σκέφτηκα: “Ωχ Χριστέ μου, τι πρόκειται να δουν τα μάτια μου;”», αφηγήθηκε ο μάρτυρας στο Reuters.

Πρόσθεσε δε ότι ο άνδρας ήταν τυλιγμένος στις φλόγες για αρκετά λεπτά. «Βλέπω μπροστά μου έναν εντελώς απανθρακωμένο άνθρωπο», δήλωσε δημοσιογράφος του CNN σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Αλλοι μάρτυρες είπαν ότι ο άνδρας φαινόταν ήρεμος προτού αρχίσει να περιλούζεται με υγρό. «Είναι δύσκολο να το συλλάβει αυτό ανθρώπινος νους», τόνισε στο Reuters ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του.

Σε κοντινή απόσταση, σε ένα φυλλάδιο που μπόρεσαν να δουν δημοσιογράφοο του Reuters ήταν γραμμένες φράσεις για «κακούς δισεκατομμυριούχους» και καλούσε τους ανθρώπους να «αποκαλύψουν αυτή τη διαφθορά». Σε αυτό το φυλλάδιο δεν υπήρχε αναφορά στον Τραμπ.

Το συμβάν έγινε λίγο μετά την ολοκλήρωση της επιλογής των ενόρκων για τη δίκη κατά του Τραμπ, ανοίγοντας τον δρόμο στους εισαγγελείς και τους συνηγόρους υπεράσπισης να κάνουν εναρκτήριες δηλώσεις την επόμενη εβδομάδα.

Στην υπόθεση αυτή ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος και στις 34 κατηγορίες που του αποδίδονται για παραποίηση εγγράφων με στόχο την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

Με πληροφορίες από CNN, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή