Το Netflix σταματά να δημοσιεύει τον αριθμό των συνδρομητών του

Το Netflix σταματά να δημοσιεύει τον αριθμό των συνδρομητών του

Οι αναλυτές χαρακτήρισαν αμφιλεγόμενη και «άκομψη» την κίνηση της εταιρείας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μετοχές της Netflix υποχώρησαν έως και 6,22% στα 572,58 δολάρια σήμερα Παρασκευή, μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση της εταιρείας ότι δεν θα παρέχει πλέον στοιχεία για την καταμέτρηση των συνδρομητών, ενώ η πρόβλεψη εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο έπεσε κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street.

Ο στόχος των εσόδων της πρωτοπόρου στο video streaming για το τρέχον τρίμηνο δεν πέτυχε τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 9,54 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές χαρακτήρισαν αμφιλεγόμενη και «άκομψη» την κίνηση της εταιρείας να σταματήσει τη δημοσίευση του αριθμού των συνδρομητών της ανά τρίμηνο, αρχής γενομένης από το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Τα στελέχη της Netflix έχουν παροτρύνει τους επενδυτές να επικεντρωθούν στα έσοδα και τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους κατά την αξιολόγηση της προόδου της εταιρείας και όχι στην αύξηση των συνδρομητών. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περίπου 5% στη μετασυνεδρίαση την Πέμπτη, καθώς οι προοπτικές εσόδων της πλατφόρμας streaming για το 2024 επίσης υπολείπονταν των προσδοκιών των αναλυτών.

Ωστόσο, οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι για την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, με τουλάχιστον τέσσερις χρηματιστηριακές εταιρείες να έχουν αυξήσει τις τιμές-στόχους για τη μετοχή μέχρι στιγμής.

Η Netflix δήλωσε ότι τα φθηνότερα πακέτα συνδρομής με διαφημίσεις βοήθησαν στην προσέλκυση 9,3 εκατομμυρίων νέων πελατών το πρώτο τρίμηνο, σχεδόν διπλάσια από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, ανεβάζοντας τον παγκόσμιο αριθμό των συνδρομητών της σε 269,6 εκατομμύρια στα τέλη Μαρτίου.

Πηγή: MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT