Κίνα: «Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια αδικία»

Κίνα: «Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια αδικία»

Η τοποθέτηση του επικαφαλής της κινεζικής διπλωματίας έρχεται μερικές ημέρες αφότου οι ΗΠΑ άσκησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε οι Παλαιστίνιοι να μην αποκτήσουν την ιδιότητα πλήρους μέλους του διεθνούς οργανισμού

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα πως οι προσπάθειες να γίνει δεκτό ένα παλαιστινιακό κράτος στα Ηνωμένα Εθνη είναι μια κίνηση για να διορθωθεί μια παρατεταμένη αδικία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τα σχόλια αυτά έγιναν σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Παπούας Νέας Γουινέας στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδισαν ουσιαστικά τον ΟΗΕ προχθές, Πέμπτη, να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, προβάλλοντας βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε οι Παλαιστίνιοι να μην αποκτήσουν την ιδιότητα του πλήρους μέλους του διεθνούς οργανισμού.

«Μια γρήγορη εισδοχή της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Εθνη είναι μια κίνηση για να διορθωθεί μια παρατεταμένη ιστορική αδικία», δήλωσε ο Ουάνγκ, σύμφωνα με το Xinhua που επικαλείται το ΑΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT