Μόσχα: Η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους

Μόσχα: Η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους

Η ψήφιση του νομοσχεδίου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη βοήθεια θα βλάψει την Ουκρανία και θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους, λέει το Κρεμλίνο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε το Σάββατο ότι η ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενός νομοσχεδίου για τη βοήθεια προς την Ουκρανία θα «καταστρέψει περαιτέρω» την χώρα και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στη σύγκρουση.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι μια διάταξη της νομοθεσίας που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να δημεύσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία για την ανοικοδόμηση, θα αμαυρώσει την εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ρωσία, είπε, θα απαντήσει με μέτρα προς το δικό της συμφέρον.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή για νέα στρατιωτική βοήθεια σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο».

«Η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου είναι μια άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα», τόνισε στο Telegram.

«Για την Ταϊβάν, αυτό είναι μια ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Για το Ισραήλ, είναι μια πορεία ολοταχώς προς την κλιμάκωση και μια άνευ προηγουμένου αύξηση της έντασης στην περιοχή», συμπλήρωσε. 

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT