Ζαχάροβα: Η Ουάσιγκτον παρασύρεται σε «ταπεινωτικό φιάσκο»

Ζαχάροβα: Η Ουάσιγκτον παρασύρεται σε «ταπεινωτικό φιάσκο»

«Η όλο και πιο βαθιά βύθιση της Ουάσιγκτον στον υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας θα μετατραπεί σε τόσο ηχηρό και ταπεινωτικό φιάσκο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Μόσχας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα προειδοποίησε χθες, Κυριακή, ότι η αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία παρασύρει την Ουάσιγκτον σε «ταπεινωτικό φιάσκο», μία ημέρα αφότου το πακέτο βοήθειας ύψους 60,8 δισ. δολ. για το Κίεβο ξεπέρασε βασικό εμπόδιο στο αμερικανικό Κογκρέσο.

«Η όλο και πιο βαθιά βύθιση της Ουάσιγκτον στον υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας θα μετατραπεί σε τόσο ηχηρό και ταπεινωτικό φιάσκο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Μόσχας, σύμφωνα με το Reuters.

Η αμερικανική χρηματοδότηση –η οποία περιλαμβάνει 23 δισ. δολ. για την ανανέωση των αμερικανικών σιλό και εγκαταστάσεων–- πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τη Γερουσία και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Μόλις αυτό σφραγιστεί, μπορούν να παρασχεθούν περαιτέρω κύματα αμερικανικής υποστήριξης για να βοηθηθεί η άμυνα της Ουκρανίας έναντι της υπεροχής του ρωσικού πυροβολικού εν μέσω βομβαρδισμού κρίσιμων υποδομών τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα πάνε στην κρεατομηχανή»

Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη, Ντμίτρι Πολιάνσκι, δήλωσε στο X ότι το πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ θα σημάνει ότι το Κίεβο «θα λειτουργήσει λίγο περισσότερο, περισσότερα χρήματα θα μπουν στην τσέπη, περισσότερα όπλα θα κλαπούν και δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα πάνε στην κρεατομηχανή».

Το συνολικό πακέτο των 95 δισ. δολ. που εγκρίθηκε σε μια σειρά νομοσχεδίων στις ΗΠΑ καλύπτει επίσης μικρότερα ποσά βοήθειας για το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο Telegram ότι «η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου είναι άμεση οικονομική στήριξη της τρομοκρατικής δραστηριότητας».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT