Κίνα: 11 αγνοούμενοι από σφοδρές πλημμύρες

Κίνα: 11 αγνοούμενοι από σφοδρές πλημμύρες

Οι καλοκαιρινές καταιγίδες έφθασαν πολύ νωρίτερα φέτος στα νοτιοανατολικά της χώρας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τουλάχιστον 11 αγνοουμένους κάνει λόγο η τοπική αστυνομία στην κινεζική επαρχία της Γκουανγκντόνγκ λόγω της έντονης καταιγίδας που έπληξε από την περασμένη Πέμπτη, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο, την περιοχή στα νοτιοανατολικά της χώρας, χωρίς ακόμη να έχει εντοπιστεί κάποιος νεκρός.

Οι καταιγίδες που συνήθως πλήττουν το καλοκαίρι την περιοχή έχουν φτάσει φέτος νωρίτερα, από την περασμένη κιόλας εβδομάδα, πλήττοντας ιδιαίτερα τη μεγαλούπολη Γκουανγκτζόου, γνωστή και ως Καντόνα.

Εικόνες των κινεζικών ΜΜΕ δείχνουν διασώστες με σωσίβιες λέμβους στους δρόμους να μεταφέρουν πλημμυρόπληκτους προς ασφαλή καταφύγια, ακόμη και κάποιους να κουβαλούν ηλικιωμένους στην πλάτη τους καθώς τα νερά ανέρχονταν.

Ελικόπτερα έσπευδαν να εντοπίσουν και να μεταφέρουν παγιδευμένους κατοίκους χωριών που παγιδεύτηκαν από κατολισθήσεις.

Κίνα: 11 αγνοούμενοι από σφοδρές πλημμύρες-1
Φωτ.: Reuters

Τα ρεκόρ βροχοπτώσεων για τον Απρίλιο έχουν ήδη καταρριφθεί σε πολλές περιοχές του Γκουανγκντόνγκ, με τις πόλεις Σαογκουάν, Τσίνγκγιουαν Ζάοτσινγκ και Τζιανγκμέν –στα δυτικά και τα βόρεια της πρωτεύουσας της επαρχίας Γκουανγκτζόου– μισοβυθισμένες στα νερά των πλημμυρών.

Την Κυριακή, αρκετές πτήσεις εσωτερικού προς την Γκουανγκτζόου ακυρώθηκαν και κάποιες διεθνείς πτήσεις καθυστέρησαν.

Ορισμένοι ξένοι αερομεταφορείς που πετούσαν προς άλλους κινεζικούς προορισμούς έκαναν μεγάλες παρακάμψεις για να αποφύγουν την περιοχή.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα στο Γκουανγκντόνγκ, αν και 11 άνθρωποι στην επαρχία εξακολουθούν να αγνοούνται μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πολλά ποτάμια παραμένουν φουσκωμένα τη Δευτέρα σε επίπεδα πάνω από τα όρια ασφαλείας, με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών να είναι δύο έως τρεις φορές πάνω από ό,τι συνήθως παρατηρείται αυτή την εποχή του χρόνου.

Πηγή: Reuters, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή