Συναγερμός στην Ιαπωνία λόγω «εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα»

Συναγερμός στην Ιαπωνία λόγω «εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα»

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα, Δευτέρα, βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, ανακοίνωσε η Νότια Κορέα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμό σήμανε η ιαπωνική κυβέρνηση και η ακτοφυλακή της χώρας λόγω της εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. 

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα, Δευτέρα, βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, ανακοίνωσε επίσης η Νότια Κορέα.

Το βλήμα φάνηκε να έχει προσγειωθεί έξω από την περιοχή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NTV έκανε λόγο για βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς, επικαλούμενο Ιάπωνα κυβερνητικό αξιωματούχο.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δεν έχουν δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Απαγόρευση από το Συμβούλιο Ασφαλείας

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε εκτοξεύσει πύραυλο κρουζ για να δοκιμάσει μεγάλη κεφαλή, καθώς και νέο αντιαεροπορικό πύραυλο. Νωρίτερα τον Απρίλιο, είχε εκτοξεύσει νέο υπερηχητικό πύραυλο.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στις παραπάνω ενέργειες παρά την απαγόρευση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων, απορρίπτοντας τα σχετικά ψηφίσματά του και κρίνοντας ότι παραβιάζουν το κυριαρχικό της δικαίωμα να αμύνεται.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή