Σούνακ και Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθούν αύριο τη Βαρσοβία

Σούνακ και Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθούν αύριο τη Βαρσοβία

«Η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βρετανίας και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ... θα αποτελέσει τη συνέχεια της αποστολής μου να ανοικοδομήσω και να επεκτείνω τη θέση της Πολωνίας στην πολιτική ασφαλείας», τόνισε ο Τουσκ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Βαρσοβία αύριο Τρίτη αποτελεί μέρος του σχεδίου της Πολωνίας να επεκτείνει τη θέση της στην Ευρώπη, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ τη Δευτέρα.

«Η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βρετανίας και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ… θα αποτελέσει τη συνέχεια της αποστολής μου να ανοικοδομήσω και να επεκτείνω τη θέση της Πολωνίας στην πολιτική ασφαλείας», τόνισε ο Τουσκ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Είμαστε στον σωστό δρόμο»

«Η ασφάλεια της Πολωνίας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μου. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Ποτέ δεν είχα τόσο έντονα την εντύπωση ότι οι άνθρωποι στην Ευρώπη ακούνε τη φωνή της Πολωνίας», όπως τόνισε ο ίδιος.

Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Τουσκ, η οποία βρίσκεται στην εξουσία από τον Δεκέμβριο, έχει δεσμευθεί να βελτιώσει τη θέση της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις σχέσεις με τις δυτικές κυβερνήσεις έπειτα από οκτώ χρόνια εθνικιστικής διακυβέρνησης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Πολωνία να συμμετάσχει σε πρωτοβουλία για την παροχή συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, ο Τουσκ τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αλλά «υπάρχουν και άλλοι τύποι όπλων που βοηθούν στην προστασία του ουρανού και η Πολωνία θα είναι ενεργή εδώ».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή