Ρωσία: Βαριά άρρωστος ο Καντίροφ, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ρωσία: Βαριά άρρωστος ο Καντίροφ, σύμφωνα με δημοσίευμα

Δημοσίευμα της Novaya Gazeta αναφέρει πως ο Τσετσένος ηγέτης πάσχει από οξεία νεκρωτική παγκρεατίτιδα, με την εφημερίδα να υποστηρίζει ότι η κατάστασή του είναι «μη αναστρέψιμη»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φουντώνουν εκ νέου οι φήμες για την υγεία του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ κατόπιν δημοσιεύματος της ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Καντίροφ πάσχει από οξεία νεκρωτική παγκρεατίτιδα, με την εφημερίδα να υποστηρίζει ότι η κατάστασή του είναι «μη αναστρέψιμη».

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Μόσχα καλείται να καταστρώσει σχέδια για το πώς θα διατηρήσει τη σταθερότητα στο Γκρόζνι, «όταν ο σκληρός Τσετσένος δικτάτορας δεν θα υπάρχει πια».

Η Novaya Gazeta, την οποία ίδρυσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ, επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Καντίροφ και γιατρούς της Κλινικής του Κρεμλίνου, όπου φέρεται να νοσηλεύτηκε το περασμένο φθινόπωρο.

Εκείνη την περίοδο είχαν δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας φήμες για σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος είναι πιστός στο Κρεμλίνο και γνωστός για τη βάναυση μεταχείριση αντιφρονούντων.

Συνεργάτες του Καντίροφ είχαν δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από την επίσκεψη του Τσετσένου ηγέτη σε νοσοκομείο για να δει έναν θείο του. Η Novaya Gazeta εμφανίζεται πεπεισμένη ότι ήταν πρόσχημα για να κρατηθεί μυστική η εισαγωγή του Καντίροφ και η μετέπειτα νοσηλεία του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο κανάλι του Καντίροφ στο Telegram, εμφανίζεται σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του στο Γκρόζνι. Οι εικόνες που τον δείχνουν σχεδόν ακίνητο, να μιλάει αργά και προφανώς με δυσκολία, είναι απίθανο να διαλύσουν τις εικασίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή