Βέλγιο: «Μεθυσμένος» οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Βέλγιο: «Μεθυσμένος» οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Παραπέμφθηκε σε δικαστήριο της Μπριζ και απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε ότι πάσχει από σύνδρομο εντερικής ζύμωσης (ABS)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 40χρονος Βέλγος, που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε ότι πάσχει από σύνδρομο εντερικής ζύμωσης (ABS), μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια κατά την οποία το σώμα παράγει αλκοόλ.

Στην απόφασή του, ο δικαστής επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος δεν εμφάνιζε κανένα σύμπτωμα μέθης. Η Λίζα Φλορίν, κλινική βιολόγος στο νοσοκομείο ΑΖ Σιντ-Λούκας του Βελγίου, εξήγησε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από ABS παράγουν τον ίδιο τύπο αλκοόλ με αυτόν που υπάρχει στα αλκοολούχα ποτά, αλλά γενικά δεν αισθάνονται τόσο τις συνέπειές του. Οι άνθρωποι δεν γεννιούνται με αυτήν την ασθένεια, αλλά την αναπτύσσουν κάποιοι που πάσχουν ήδη από κάποιο γαστρεντερικό νόσημα.

Το αλκοόλ παράγεται συνήθως όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως ψωμί, πατάτες ή καρότα. Σύμφωνα με τη δικηγόρο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πάθηση είναι υποδιαγνωσμένη αφού σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα μόνο 20 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Ο πελάτης της Γκασκιέρ εντοπίστηκε από αστυνομικούς τον Απρίλιο του 2022 να οδηγεί «μεθυσμένος», καθώς το αλκοόλ στο αίμα του έφτανε το 0,91mg/l. Εναν μήνα αργότερα, τον συνέλαβαν και πάλι να έχει ξεπεράσει το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ, με 0,71mg/l.

Μάλιστα, το 2019 είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο και του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για τους ίδιους λόγους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT