«Σύννεφα» πάνω από τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν; Φήμες ότι «ακυρώθηκε»

«Σύννεφα» πάνω από τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν; Φήμες ότι «ακυρώθηκε»

Τουρκικά δημοσιεύματα ήθελαν την επίσκεψη της 9ης Μαΐου να ακυρώνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ. Δεν επιβεβαιώνει η αμερικανική πλευρά

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλευρά των ΗΠΑ κλήθηκε σήμερα να απαντήσει στην «είδηση» ​​που ήθελε την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσιγκτον στις 9 Μαΐου να ακυρώνεται.

Το τουρκικό OdaTv υποστήριξε το περασμένο Σάββατο ότι «ο Ερντογάν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον […] επειδή η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο που περιλάμβανε βοήθεια προς το Ισραήλ (σ.σ. πρόκειται για το ίδιο πακέτο στο οποίο περιλαμβάνεται και η βοήθεια των 60 δισ. δολ. προς την Ουκρανία.Tο εν λόγω πακέτο εγκρίθηκε από τη Βουλή το περασμένο Σάββατο)».

«Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα σχέδιά μας να έχουμε επαφές υψηλού επιπέδου με κάθε ευκαιρία», ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα σε απάντησή της.

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστοχώρου VOA Türkçe, από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρέπεμψε στην τουρκική κυβέρνηση όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τα επερχόμενα ταξιδιωτικά σχέδια Τούρκων αξιωματούχων.

Με πληροφορίες από VOA Türkçe

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή