ΗΠΑ: Αναχαιτίστηκαν επιθέσεις κατά αμερικανικών δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία

ΗΠΑ: Αναχαιτίστηκαν επιθέσεις κατά αμερικανικών δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία

Δύο διαφορετικές επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αντιμετώπισαν σε λιγότερο από 24 ώρες οι αμερικανικές δυνάμεις σε Ιράκ και Συρία. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή σημαντικές φθορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο διαφορετικές επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αντιμετώπισαν σε λιγότερο από 24 ώρες οι αμερικανικές δυνάμεις σε Ιράκ και Συρία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στην αεροπορική βάση Αιν αλ-Ασαντ, η οποία φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα, στη δυτική ιρακινή επαρχία Ανμπαρ.

Παράλληλα, πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν την Κυριακή από το βόρειο Ιράκ προς τις αμερικανικές δυνάμεις σε μια βάση στο Ρουμαλίν, στη βορειοανατολική Συρία.

Οπως σημειώνουν αμερικανικές και ιρακινές πηγές, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή σημαντικές φθορές. Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν επίσης ότι δεν είναι σίγουροι αν και οι δύο επιθέσεις είχαν ως άμεσο στόχο τα στρατεύματα των ΗΠΑ.

Το Σάββατο, μια ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ σκότωσε ένα μέλος της ιρακινής δύναμης ασφαλείας. Ο διοικητής της δύναμης έκανε λόγο για επίθεση, ενώ ο στρατός δήλωσε ότι διεξάγει έρευνα και ότι δεν εθεάθησαν πολεμικά αεροσκάφη εκείνη τη στιγμή. Από την πλευρά του, ο αμερικανικός στρατός αρνήθηκε την εμπλοκή του.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ και 900 στην ανατολική Συρία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή