Τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γερμανίας

Τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γερμανίας

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ συναντήθηκε με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να συναντήσει τον Ρ. Τ. Ερντογάν στην Αγκυρα.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του είναι η Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου, με τον οποίον επισκέφθηκαν μαζί τον σιδηροδρομικό σταθμό του Σίρκετζι, στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, από όπου οι πρώτοι Τούρκοι εργάτες έφυγαν το 1961 ως μετανάστες στη Γερμανία. Αυτές τις ημέρες φιλοξενείται στους χώρους του σταθμού έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Νοσταλγία στην ξενιτιά».

Για να δείξει τους στενούς προσωπικούς δεσμούς με τους Τούρκους, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ πήρε μαζί του στο ταξίδι και έναν Τούρκο μετανάστη, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στο Βερολίνο. Σε δηλώσεις του από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κωνσταντινούπολης, ο Γερμανός πρόεδρος είπε για τους Τούρκους εργάτες ότι «έχτισαν τη χώρα μας μαζί μας, έκαναν τη χώρα μας ισχυρή και βρίσκονται στην καρδιά της κοινωνίας μας».

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του κ. Σταϊνμάιερ στον σιδηροδρομικό σταθμό, ομάδα διαδηλωτών διαμαρτυρήθηκε κατά της πολιτικής της Γερμανίας έναντι των Παλαιστινίων, φωνάζοντας «η Γερμανία δολοφονεί, είναι ένοχος γενοκτονίας». Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.

Την Τρίτη, ο Γερμανός πρόεδρος θα συναντηθεί με θύματα του περυσινού καταστροφικού σεισμού στο Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ενώ το ραντεβού του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Aγκυρα είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή