Μαλαισία: 10 νεκροί από τη σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στον αέρα – Βίντεο

Μαλαισία: 10 νεκροί από τη σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στον αέρα – Βίντεο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ελικόπτερα της αεροπορίας ναυτικού της Μαλαισίας συγκρούστηκαν σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα μέλη των πληρωμάτων τους, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο δυτικό τμήμα της Μαλαϊκής Χερσονήσου, ανακοίνωσε η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του ασιατικού κράτους.

Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης στον αέρα και την κατακόρυφη πτώση των δύο ατράκτων που συντρίβονται στη γη.

To ένα από τα ελικόπτερα, ένα HOM M503-3, μετέφερε επτά ανθρώπους και πιστεύεται ότι συνετρίβη σε ένα γήπεδο. 

Το άλλο, ένα Fennec M502-6, που μετέφερε τα άλλα τρία άτομα, συνετρίβη κοντά σε μία ανοιχτή πισίνα.

«Τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 10 θυμάτων από το ιατρικό σώμα των ενόπλων δυνάμεων», είπε ο Σουχάιμι Μοχάμαντ Σουχάιλ, αξιωματούχος της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας και αντιμετώπισης πυρκαγιών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της υπηρεσίας.

Οπως φαίνεται να προκύπτει από τις εικόνες που διακινήθηκαν στα τοπικά μέσα, το ένα ελικόπτερο φέρεται να άγγιξε τον έλικα του άλλου, με αποτέλεσμα να συντριβούν. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, θα συσταθεί ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή