Ζεσταίνεστε; Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες-ρεκόρ 35 ετών για την εποχή στη νότια Φινλανδία

Ζεσταίνεστε; Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες-ρεκόρ 35 ετών για την εποχή στη νότια Φινλανδία

Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών για την εποχή κατά τα τελευταία 35 χρόνια σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της Φινλανδίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών για την εποχή κατά τα τελευταία 35 χρόνια σημειώθηκε σήμερα στο νότιο τμήμα της Φινλανδίας, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας.

Η θερμοκρασία έπεσε στο Ελσίνκι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου σήμερα, Τρίτη, ανέφερε ο μετεωρολόγος του Εθνικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου Χάνου Βάλτα.

«Η χιονόπτωση αυτή την εποχή του χρόνου μπορεί να χαρακτηριστεί σπάνιο ή εξαιρετικό φαινόμενο», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MTV3.

Ζεσταίνεστε; Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες-ρεκόρ 35 ετών για την εποχή στη νότια Φινλανδία-1

Τόσο ψυχρός καιρός αυτή την εποχή του χρόνου στη νότια Φινλανδία, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Ελσίνκι, έχει καταγραφεί μόνο τρεις φορές: το 1966, το 1985 και το 1988. Το πρωί της Τρίτης η θερμοκρασία ήταν από μείον 2 έως μείον 4 βαθμούς.

Λόγω του ζεστού καιρού που παρατηρήθηκε στις αρχές Απριλίου, πολλοί οδηγοί έσπευσαν να αλλάξουν τα χειμερινά ελαστικά τους με καλοκαιρινά, γεγονός που οδήγησε σε δυσκολίες στον δρόμο σήμερα. Η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Χ (πρώην Twitter) συμβουλεύει «να αφήσετε τα αυτοκίνητα με καλοκαιρινά ελαστικά στο σπίτι σήμερα».

Ζεσταίνεστε; Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες-ρεκόρ 35 ετών για την εποχή στη νότια Φινλανδία-2

Η Finnair αναφέρει ότι σχεδόν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βάνταα της πρωτεύουσας καθυστερούν «λόγω εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών», με πυκνή χιονόπτωση.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν να σταματήσει η χιονόπτωση μέχρι το απόγευμα, ενώ αναμένονται 12-15 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή της πρωτεύουσας της Φινλανδίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς θα έχει λήξει το υπερβολικά ψυχρό διάλειμμα.

Πηγή: YLE, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή