Δορυφορικές εικόνες δείχνουν καταυλισμό υπό κατασκευή πριν από πιθανή επίθεση στη Ράφα

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν καταυλισμό υπό κατασκευή πριν από πιθανή επίθεση στη Ράφα

Οι ΗΠΑ, κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη που βρίσκεται στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο πρέπει να έχει ως στόχο την προστασία των αμάχων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δορυφορικές φωτογραφίες που αναλύθηκαν από το Associated Press δείχνουν νέο καταυλισμό να έχει αναπτυχθεί κοντά στην περιοχή Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο ισραηλινός στρατός φέρεται να προετοιμάζεται για επίθεση στην πόλη Ράφα.

Η Χαν Γιουνίς έχει γίνει στόχος επανειλημμένων ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Το Ισραήλ έχει γνωστοποιήσει ότι σχεδιάζει να απομακρύνει τους αμάχους από τη Ράφα πριν προχωρήσει σε επίθεση στη συγκεκριμένη πόλη της νότιας Γάζας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο οποίος διανύει τον έβδομο μήνα του. 

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν καταυλισμό υπό κατασκευή πριν από πιθανή επίθεση στη Ράφα-1

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει απειλήσει ότι θα προβεί σε «πρόσθετα επώδυνα πλήγματα» με στόχο τη Χαμάς, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για εκεχειρία και την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την επί μακρόν απειλούμενη επίθεση στη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει οι μισοί από τους 2,3 εκατ. κατοίκους του παλαιστινιακού θυλάκου.

Οι ΗΠΑ, κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη που βρίσκεται στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο πρέπει να έχει ως στόχο την προστασία των αμάχων.

Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει από την πλευρά του ότι θα διατάξει τον στρατό να απομακρύνει πολίτες από τη Ράφα πριν από την επίθεση, ωστόσο δεν είναι σαφές πού θα μπορούσαν να πάνε.

Με πληροφορίες από ΑΡ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή