Συλλήψεις Τούρκων δημοσιογράφων για «τρομοκρατική δράση»

Συλλήψεις Τούρκων δημοσιογράφων για «τρομοκρατική δράση»

Τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά ΜΜΕ συνελήφθησαν σήμερα σε Κωνσταντινούπολη, Aγκυρα και Σανλιούρφα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά ΜΜΕ, οι οκτώ εκ των οποίων είναι δημοσιογράφοι, συνελήφθησαν σήμερα από τις τουρκικές Αρχές, κατηγορούμενοι για «τρομοκρατική δραστηριότητα», σύμφωνα με τους εργοδότες και τους δικηγόρους τους.

Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες που συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα και τη Σανλιούρφα, ανέφερε η Ενωση δικηγόρων για την ελευθερία του Τύπου MLSA.

Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν για το πρακτορείο Mezopotamia και για την εφημερίδα Yeni Yasam.

Το Mezopotamia διευκρίνισε ότι ο δημοσιογράφος του συνελήφθη στην Αγκυρα κατά τη διάρκεια μιας «αστυνομικής επιχείρησης στην κατοικία του».

Η MLSA σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ ανέφερε ότι απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να συμβουλευτούν δικηγόρο, γεγονός που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα πρόσωπο προσκείμενο σε έναν από τους συλληφθέντες, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

Ερευνες και στο Βέλγιο

Ταυτόχρονα, τα στούντιο των τηλεοπτικών καναλιών Sterk TV και Medya News, δύο κουρδικών καναλιών που εκπέμπουν από το Βέλγιο, ερευνήθηκαν από τη βελγική αστυνομία, όπως ανέφεραν αυτά τα δύο μέσα ενημέρωσης σε ανακοίνωσή τους που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η βελγική εισαγγελία σε δική της ανακοίνωση ανέφερε ότι οι έρευνες έγιναν «τη νύχτα», κατόπιν αιτήματος «της γαλλικής δικαιοσύνης» η οποία αναζητά αποδείξεις για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή