Κομισιόν: Αιφνιδιαστική εφοδος σε εταιρεία – Ελέγχεται βάσει του νέου κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις

Κομισιόν: Αιφνιδιαστική εφοδος σε εταιρεία – Ελέγχεται βάσει του νέου κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις

«Η Κομισιόν είχε ενδείξεις ότι η εταιρεία ενδέχεται να έχει λάβει ξένες επιδοτήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στρεβλώσεις στην εσωτερική αγορά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιφνιδιαστική έφοδο σε εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα εξοπλισμού ασφάλειας πραγματοποίησε σήμερα η Κομισιόν. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους έρευνα με βάση τον νέο κανονισμό για τις ξένες επιδοτήσεις. Ο εν λόγω κανονισμός μπήκε σε εφαρμογή τον Ιούλιο του 2023, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που προκαλούνται από τις ξένες επιδοτήσεις καθώς και να διασφαλιστούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Ε.Ε.

Εως σήμερα, η Κομισιόν έχει διεξαγάγει έρευνες στο πλαίσιο του νέου κανονισμού. Ωστόσο, σήμερα για πρώτη φορά παραδέχεται ότι διεξήγαγε αιφνιδιαστική έφοδο σε εταιρεία.

«Η Κομισιόν είχε ενδείξεις ότι η υπό έρευνα εταιρεία ενδέχεται να έχει λάβει ξένες επιδοτήσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στρεβλώσεις στην εσωτερική αγορά στο πλαίσιο του νέου κανονισμού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αξιωματούχους της Κομισιόν και εθνικές τοπικές Αρχές σε διάφορα κράτη-μέλη, όπου δηλαδή έχει εγκαταστάσεις η εν λόγω εταιρεία. Ωστόσο, επειδή η έρευνα είναι σε προκαταρκτικό επίπεδο, στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται ούτε η εταιρεία ούτε τα κράτη-μέλη όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα.

Οπως επισημαίνεται, εξάλλου, στη σχετική ανακοίνωση, «οι αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις αποτελούν προκαταρκτικό βήμα μιας έρευνας για ύποπτες ξένες επιδοτήσεις», ενώ διευκρινίζεται ότι «το γεγονός ότι η Κομισιόν διενεργεί τέτοιους ελέγχους, δεν σημαίνει ότι η εν λόγω εταιρεία έχει πράγματι λάβει ξένες επιδοτήσεις που προκαλούν στρεβλώσεις στην εσωτερική αγορά ούτε προδικάζεται το αποτέλεσμα της έρευνας».

Εάν όντως η Κομισιόν εντοπίσει επαρκείς ενδείξεις για την ύπαρξη ξένων επιδοτήσεων, τότε θα ξεκινήσει διεξοδική έρευνα και θα αποκαλυφθεί το όνομα της εταιρείας αλλά και τα κράτη-μέλη όπου διεξήχθησαν οι σχετικές έρευνες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή