Οι Ρώσοι βομβάρδισαν ρωσικό έδαφος

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν ρωσικό έδαφος

Η ρωσική πολεμική αεροπορία φέρεται πρόσφατα να έριξε έναν πύραυλο Χ-59 στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, 92 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Ουκρανία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική πολεμική αεροπορία φέρεται να βομβάρδισε με πύραυλο ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με έκθεση ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική πολεμική αεροπορία έριξε έναν πύραυλο Χ-59 στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, 92 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε το ρωσικό ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Astra στο Telegram. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το συμβάν δεν υπήρξαν θύματα. 

Το ανεξάρτητο ρωσικό μέσο αναφέρει ότι τουλάχιστον 21 αεροπορικές βόμβες έπεσαν από ρωσικά αεροπλάνα στη Ρωσία ή σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας μόνο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Το Politico σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον απολογισμό του Astra. 

Στις 2 Απριλίου, πάντως, ένα ρωσικό αεροσκάφος βομβάρδισε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρουμπίζνε, μιας πόλης στο κατεχόμενο τμήμα της περιοχής του Λουχάνσκ. Δεν έγινε γνωστό αν υπήρξαν θύματα.

Σε άλλο περιστατικό στις 20 Απριλίου του 2023 μια ρωσική αεροπορική βόμβα έπεσε στο Μπέλγκοροντ, δημιουργώντας έναν τεράστιο κρατήρα. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του ισχυρίστηκε τότε ότι «κατά τη διάρκεια της πτήσης του αεροσκάφους Su-34 των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πάνω από την πόλη Μπέλγκοροντ, σημειώθηκε μια ασυνήθιστη πτώση αεροπορικών πυρομαχικών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή