Ρωσία: Συνελήφθη για διαφθορά ο υφυπουργός Αμυνας

Ρωσία: Συνελήφθη για διαφθορά ο υφυπουργός Αμυνας

Ο 49χρονος Τιμούρ Ιβανόφ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, κατηγορείται για το αδίκημα της δωροληψίας

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Αμυνας, Τιμούρ Ιβανόφ, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διευκρινίζοντας ότι κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς.

Ειδικότερα, ο 49χρονος Ιβανόφ, ο οποίος είναι υφυπουργός Αμυνας από το 2016, κατηγορείται για αδίκημα που εμπίπτει στο άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί δωροληψίας.

Τόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και ο υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, έχουν ενημερωθεί για τη σύλληψη του Ιβανόφ, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Ιβάνοφ, ο οποίος εξειδικεύεται στην πυρηνική βιομηχανία, θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή