Καναδάς: Περίμεναν από την Κούβα τη σορό του πατέρα τους – Παρέλαβαν έναν Ρώσο 20 χρόνια νεότερο

Καναδάς: Περίμεναν από την Κούβα τη σορό του πατέρα τους – Παρέλαβαν έναν Ρώσο 20 χρόνια νεότερο

Η περιπέτεια έχει διαλύσει την οικογένεια, που παλεύει να βρει απαντήσεις, ενώ παράλληλα βιώνει βαρύ πένθος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προγραμματισμένη κηδεία του Φαράτζ Αλάχ Ζαρζούρ δεν έγινε ποτέ, καθώς η οικογένειά του έλαβε τη σορό ενός άλλου άνδρα. 

Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα στις οικονειακές διακοπές των Ζαρζούρ στην Κούβα. Ο 68χρονος πατέρας κολυμπούσε με την κόρη του σε περιοχή κοντά στο Βαραδέρο, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέληξε. 

Η οικογένεια έβγαλε τον πατέρα από το νερό και η σορός του παρέμεινε στην παραλία, κάτω από τον καυτό κουβανέζικο ήλιο, για πάνω από οκτώ ώρες, έως ότου φτάσει όχημα για να τον μεταφέρει στο νεκροτομείο της Αβάνας. 

Η Ζαρζούρ δήλωσε ότι ακολούθησε τις οδηγίες που της δόθηκαν από το καναδικό προξενείο και πλήρωσε 10.000 καναδικά δολάρια (7.300 δολάρια ΗΠΑ) για να επιστραφεί η σορός στην οικογένειά της, στο Κεμπέκ. 

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, το φέρετρο που έφτασε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας περιείχε τη σορό ενός άλλου άνδρα, τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερου από τον πατέρα της, με πυκνά μαλλιά και τατουάζ. 

Αργότερα, το ρωσικό προξενείο στο Κεμπέκ αναγνώρισε τον νεκρό ως Ρώσο πολίτη. 

Πλέον, έναν και πλέον μήνα μετά, η οικογένεια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός. 

Η οικογένεια Ζαρζούρ καταγγέλλει τις καναδικές αρχές για «αμέλεια», υποστηρίζοντας ότι ελάχιστη βοήθεια έλαβε από τις προξενικές υπηρεσίες.

Η περιπέτεια έχει διαλύσει την οικογένεια, που παλεύει να βρει απαντήσεις, ενώ παράλληλα βιώνει βαρύ πένθος. 

«Το μόνο που θέλει να μάθει η οικογένεια είναι πού βρίσκεται η σορός του ανθρώπου τους. Είναι ακόμα στην Κούβα; Τον έστειλαν στη Ρωσία; Πού βρίσκεται;» δήλωσε οικογενειακός φίλος των Ζαρζούρ.

Πηγή: Associated Press/BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή