Ευρωεκλογές: Η Τερέζα Ριμπέρα επικεφαλής της λίστας των Ισπανών σοσιαλιστών

Ευρωεκλογές: Η Τερέζα Ριμπέρα επικεφαλής της λίστας των Ισπανών σοσιαλιστών

Η Ριμπέρα, ηγήθηκε πρόσφατα της διπλωματίας της Ε.Ε. στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι και θεωρείται ευρέως ως η ιδανική υποψήφια για την αντιπροεδρία στην Κομισιόν

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Ισπανίας Τερέζα Ριμπέρα ορίστηκε σήμερα Τετάρτη ως η κορυφαία υποψήφια της λίστας του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) θα θέσει την πρότασή του σε ψηφοφορία το Σάββατο και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την τελική λίστα με τους υποψηφίους του.

Ως υποψήφια, η Ριμπέρα θα εξακολουθήσει να αντιστέκεται στην «απόρριψη» της πράσινης ατζέντας από τους δεξιούς πολιτικούς, «προωθώντας την κοινωνική δικαιοσύνη στις πολιτικές για το κλίμα», ανέφερε ανακοίνωση του κόμματος.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, η Ριμπέρα χαρακτήρισε «τιμή» το ότι της προτάθηκε να ηγηθεί της λίστας του κόμματος.

Η υποψηφιότητα αυξάνει τις πιθανότητές της να βρεθεί στη θέση της επιτρόπου της Ισπανίας, καθώς ο Τζοζέπ Μπορέλ, έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να ανανεώσει τη θητεία του στην Κομισιόν.

Η Ριμπέρα, ηγήθηκε πρόσφατα της διπλωματίας της Ε.Ε. στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP28), στο Ντουμπάι, μαζί με τον σημερινό αρμόδιο Επίτροπο και θεωρείται ευρέως ως η ιδανική υποψήφια για την αντιπροεδρία στην Κομισιόν με καθήκοντα σχετικά με την Πράσινη Συμφωνία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή