Αγώνας δρόμου για το ChatGPT… made in China

Αγώνας δρόμου για το ChatGPT… made in China

Κινεζικές εταιρείες, όπως η SenseTime, τρέχουν να αναπτύξουν τις δικές τους απαντήσεις στο ChatGPT της αμερικανικής OpenAI

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινεζικές εταιρείες όπως η SenseTime, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative AI), τρέχουν πια να αναπτύξουν τις δικές τους απαντήσεις στο ChatGPT της αμερικανικής OpenAI.

Η κινεζική SenseTime, που ξεχωρίζει ως η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης στην Κίνα, παρουσίασε χθες, Τρίτη, στη Σαγκάη τη νέα αναβαθμισμένη έκδοση του εργαλείου SenseNova 5.0, μια έκδοση με σημαντικά βελτιωμένες γλωσσικές και δημιουργικές δυνατότητες όπως αναφέρουν οι FT.

Υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο SenseNova παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια τον Απρίλιο του 2023, πλην όμως αυτό «κουβαλά» πίσω του έρευνες και δοκιμές τουλάχιστον δέκα ετών, όπως αναφέρεται.  

Η SenseTime παρουσιάζει, ωστόσο, ιδιαίτερο όχι μόνο τεχνολογικό αλλά και… γεωπολιτικό ενδιαφέρον, καθώς βρέθηκε τα περασμένα χρόνια στο στόχαστρο αμερικανικών κυρώσεων.

«Οι ΗΠΑ έβαλαν στη μαύρη λίστα τη SenseTime το 2019 για καταγγελίες σχετικά με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Ξινγιάνγκ και αργότερα απαγόρευσαν τις αμερικανικές επενδύσεις στη SenseTime», γράφουν οι FT, υπογραμμίζοντας ότι «το Πεκίνο στρέφει πια την προσοχή του στην ενίσχυση των επενδύσεων στην εγχώρια βιομηχανία Τεχνητής Νοημοσύνης».

Με πληροφορίες από FT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT