Ισραήλ: «Επιθετική επιχείρηση» στον νότιο Λίβανο

Ισραήλ: «Επιθετική επιχείρηση» στον νότιο Λίβανο

Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν ο ισραηλινός στρατός έχει περάσει στο έδαφος του Λιβάνου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν μια «επιθετική επιχείρηση» στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, που υποστήριξε νωρίτερα ότι οι μισοί διοικητές της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον τομέα αυτόν έχουν «εξοντωθεί».

Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν ο ισραηλινός στρατός έχει περάσει στο έδαφος του Λιβάνου.

«Πολλές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα και οι IDF διεξάγουν επιθετική δράση επί του παρόντος σε όλον τον νότιο Λίβανο», ακούγεται να λέει ο Γκάλαντ σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μαχητικά αεροσκάφη και δυνάμεις του πυροβολικού έπληξαν 40 στόχους που συνδέονται με μαχητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, τα πλήγματα σημειώθηκαν γύρω από την Αϊτα και το Σαμπ, στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Πριν από λίγο, μαχητικά αεροσκάφη και το πυροβολικό του ισραηλινού στρατού έπληξαν περίπου 40 τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ» ανακοίνωσε ο στρατός. Μεταξύ των στόχων ήταν αποθήκες όπλων και άλλες υποδομές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή