Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «δυο μέτρα και δυο σταθμά»

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «δυο μέτρα και δυο σταθμά»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί, με ανακοίνωσή του, τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αβάσιμους ισχυρισμούς», «πολιτικά κίνητρα» και «προκατειλημμένα σχόλια κατά της Τουρκίας» βλέπει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην έκθεση για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων («2023 Country Reports on Human Rights Practices») που έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την περασμένη Δευτέρα. Η έκθεση είναι επικριτική για την Αγκυρα και για τον τρόπο με τον οποίο οι τουρκικές Αρχές προσεγγίζουν το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων:  

«Η “Εκθεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 2023” που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 22 Απριλίου 2024 και περιέχει ενότητες για σχεδόν 200 χώρες, περιλαμβάνει αβάσιμους ισχυρισμούς, μη ρεαλιστικές πληροφορίες και προκατειλημμένα σχόλια κατά της χώρας μας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την έκθεση, η οποία συντάχθηκε με βάση ισχυρισμούς άγνωστης προέλευσης και ομιλίες κύκλων που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις […] Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούμε βάσει του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα στοχεύουν εξ ολοκλήρου σε τρομοκρατικά στοιχεία […] Είναι αδύνατον να κατανοήσουμε την επιμονή των ΗΠΑ σε ασυνεπείς ισχυρισμούς που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα […] Ανησυχούμε επίσης βαθύτατα καθώς η έκθεση δεν περιλαμβάνει επαρκή κάλυψη των συνεχιζόμενων απάνθρωπων επιθέσεων στη Γάζα […] Αυτή η κατάσταση δείχνει ξεκάθαρα ότι η εν λόγω έκθεση συντάχθηκε με πολιτικά κίνητρα, μακριά από αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να επικεντρωθούν στο δικό τους ιστορικό όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να τερματίσουν τις συνεργασίες τους με τρομοκρατικές οργανώσεις και την πολιτική που έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή