Ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στο κοινοβούλιο ως «σύμβολο ειρήνης»

Ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στο κοινοβούλιο ως «σύμβολο ειρήνης»

Μια κίνηση που προκάλεσε απορία, έκπληξη αλλά και αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους ευρωβουλευτές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής, Μίροσλαβ Ραντακόβσκι καθώς μιλούσε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου έβγαλε ένα ζωντανό περιστέρι από την τσάντα του και το απελευθέρωσε στο χώρο, ευχόμενος παγκόσμια ειρήνη. 

Η κίνησή αυτή του ευρωβουλευτή, που είναι επικεφαλής ενός δεξιού σλοβακικού κόμματος, προκάλεσε απορία αλλά και έκπληξη στους παρευρισκόμενους ευρωβουλευτές. Ο ίδιος ευχήθηκε «σε όλο τον κόσμο, στους Ρώσους και στους Ουκρανούς» ειρήνη. «Θα ήθελα να απελευθερώσω αυτό το περιστέρι ως σύμβολο της ειρήνης. Συμβολίζει ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη. Ας αφήσουμε αυτό το περιστέρι να μας ενώσει όλους», ακούγεται να λέει.

Αντί όμως να «ενώσει» φαίνεται ότι η απελευθέρωση του πτηνού στον χώρο έφερε από ορισμένους αντιδράσεις. Η Καρολίν Ρους, Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον Ραντακόβσκι ότι χρησιμοποίησε ένα ζωντανό ζώο για να προβάλει μια πολιτική άποψη κατά παράβαση των κανόνων του κοινοβουλίου.

«Χρησιμοποίησε ένα ζώο, κρυμμένο στην τσάντα του σαν ένα απλό αντικείμενο, μόνο και μόνο για να κάνει μια δήλωση ειρήνης. Τι θα κάνετε για να βάλετε αυτό το ζώο πίσω, κύριε; Πού είναι η ευημερία των ζώων στην κίνησή του; Το βρίσκω απολύτως απαράδεκτο», είπε η Ρους. 

Καθώς το περιστέρι πετούσε στο χώρο, ένας ευρωβουλευτής ρώτησε τον Ραντακόβσκι αν μπορεί να το πιάσει. Ο Ζαν-Κριστόφ Οετζεν, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι το περιστατικό θα αναφερθεί στην πρόεδρο Μετσόλα, προσθέτοντας: «Ελπίζουμε ότι το ζώο θα είναι καλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή