Ενδείξεις στρατιωτικής συνεννόησης της Κίνας με ΗΠΑ και Ρωσία

Ενδείξεις στρατιωτικής συνεννόησης της Κίνας με ΗΠΑ και Ρωσία

Ενθαρρυντικά σημάδια περί συνεργασίας των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων με τις αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυντικές ενδείξεις περί συνεργασίας των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων με τις αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας έδωσε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα το Πεκίνο, μια εβδομάδα μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη των υπουργών Αμύνης Κίνας και ΗΠΑ.

Οπως ανέφερε στην τακτική ενημέρωση ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Γου Τσιάν την Πέμπτη, ανώτεροι αξιωματικοί των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με ομολόγους τους από το πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στο περιθώριο ναυτικού συμποσίου για τον Δυτικό Ειρηνικό στην πόλη Τσίνγκνταο αυτή την εβδομάδα.

Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τη συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Κινέζου υπουργού Αμύνης Ντονγκ Τζουν, με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν στις 16 Απριλίου.

Συνεργασία

«Οι δύο πλευρές είχαν μια ειλικρινή και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ και των δύο ενόπλων δυνάμεων, το ζήτημα της Ταϊβάν, το ζήτημα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και άλλα διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και πέτυχαν θετικά και πρακτικά αποτελέσματα. Αυτή η συνομιλία είναι ένα σημαντικό βήμα από τις δύο ένοπλες δυνάμεις για την εφαρμογή της συναίνεσης που επιτεύχθηκε από τους δύο αρχηγούς κρατών και έχει θετική σημασία για τη διατήρηση της συνολικής σταθερότητας των διμερών στρατιωτικών δεσμών», είπε ο Κινέζος εκπρόσωπος

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «από τα τέλη του περασμένου έτους, οι [ένοπλες δυνάμεις της Κίνας και των ΗΠΑ] έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά ανταλλαγών και συνεργασιών, κάτι που παίζει θετικό ρόλο στη σταθεροποίηση και τη βελτίωση των σχέσεων».

«Ελπίζουμε ότι η αμερικανική πλευρά θα συνεργαστεί μαζί μας προς την ίδια κατεύθυνση, θα εκτιμήσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη ως βασικές αρχές των ανταλλαγών και, στη βάση της ισότητας και του σεβασμού, θα οικοδομήσει μια στρατιωτική σχέση χωρίς σύγκρουση, χωρίς αντιπαράθεση, με ανοιχτή και ρεαλιστική συνεργασία και σταδιακή οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ώστε να λειτουργήσει πραγματικά ως σταθεροποιητής των διμερών σχέσεων», τόνισε ο κ. Γου.

Πηγή: Reuters, Υπουργείο Αμύνης της ΛΔΚ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή