Πολωνία: Με πνευμονία ο Τουσκ – Περιορίζει τα δημόσια καθήκοντά του

Πολωνία: Με πνευμονία ο Τουσκ – Περιορίζει τα δημόσια καθήκοντά του

Ο πρόεδρος Ντούντα δήλωσε νωρίτερα ότι προσκάλεσε τον Τουσκ την 1η Μαΐου για να συζητήσουν την πιθανότητα ανάπτυξης πυρηνικών του NATO στην Πολωνία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, θα περιορίσει τα δημόσια καθήκοντά του τις ερχόμενες ημέρες μετά τη διάγνωσή του με μορφή πνευμονίας, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

«Τις ερχόμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ θα περιορίσει τις δημόσιες δραστηριότητες», αναφέρει το γραφείο του σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. «Αυτό σχετίζεται με διαγνωσμένη πνευμονία, η οποία απαιτεί θεραπεία».

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι προσκάλεσε τον Τουσκ την 1η Μαΐου για να συζητήσουν σχετικά με την Κοινή Χρήση Πυρηνικών, δηλαδή την πιθανότητα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από κράτη-μέλη του NATO στην Πολωνία.

Ο Ντούντα επανέλαβε πρόσφατα τη θέση του ότι η Πολωνία θα ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωθώντας τον Τουσκ να δηλώσει ότι θα ήθελε να λάβει διευκρινίσεις από τον πρόεδρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT