Ουκρανία: Ζευγάρι καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης – Παρείχε πληροφορίες σε ρωσικές δυνάμεις

Ουκρανία: Ζευγάρι καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης – Παρείχε πληροφορίες σε ρωσικές δυνάμεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι ένα ζευγάρι καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης επειδή έδινε πληροφορίες σε ρωσικές δυνάμεις οι οποίες τις εκμεταλλεύτηκαν για να βομβαρδίσουν νοσοκομείο.

Ουκρανοί εισαγγελείς έχουν ανοίξει χιλιάδες υποθέσεις σχετικά με φερόμενη συνέργεια με ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Το ζευγάρι που καταδικάστηκε, κατηγορήθηκε ότι παρείχε πληροφορίες για τις θέσεις του ουκρανικού στρατού και την τοποθεσία του ουκρανικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν τραυματισμένοι στρατιώτες, σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU).

Με αυτές τις πληροφορίες, «οι κατακτητές βομβάρδισαν ένα τοπικό νοσοκομείο» στη νότια πόλη Χερσώνα, σύμφωνα με την SBU.

Ο άνδρας και η σύζυγός του φέρονται να στρατολογήθηκαν από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) αφού ανταποκρίθηκαν σε μια προσφορά των ρωσικών υπηρεσιών στην εφαρμογή Telegram, που υπόσχονταν χρηματική αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με τον ουκρανικό στρατό.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν επίσης σήμερα τη σύλληψη ενός βετεράνου του στρατού που κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας για διευκόλυνση βομβαρδισμών στη περιοχή του Χάρκοβο.

«Η SBU συνέλαβε έναν “χαφιέ” της FSB που άλλαζε (τις συντεταγμένες) πυραύλων στην περιοχή του Χάρκοβο», ανέφερε η SBU, διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας ήταν έφεδρος και βετεράνος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το άτομο συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φθάσει σε περιοχή υπό ρωσικό έλεγχο στην περιοχή Κουπιάνσκ, ένα τμήμα της περιοχής του Χάρκιβ, το οποίο είναι σημείο σφοδρών μαχών.

Η SBU αναφέρει ότι αυτός ο ύποπτος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με οκτώ χρόνια κάθειρξης, έστειλε στις ρωσικές επαφές του τον γεωγραφικό εντοπισμό «πολιτικών υποδομών σε μια από τις πόλεις που βρίσκονται στο μέτωπο».

AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή