Βενετία: Πρεμιέρα με σύγχυση και αντιδράσεις για το εισιτήριο των 5 ευρώ

Βενετία: Πρεμιέρα με σύγχυση και αντιδράσεις για το εισιτήριο των 5 ευρώ

Πρώτη ημέρα εφαρμογής του «εισιτηρίου εισόδου». Καλούνται να το πληρώσουν όσοι επισκέπτονται τη Βενετία για ημερήσια εκδρομή χωρίς διανυκτέρευση.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε στη Βενετία η πιλοτική φάση εφαρμογής του «εισιτηρίου εισόδου» για τους επισκέπτες.

Το «εισιτήριο» κοστίζει 5 ευρώ, ποσό το οποίο πρέπει να καταβάλλουν όσοι επισκέπτονται τη Γαληνοτάτη για ημερήσια εκδρομή και φθάνουν στην πόλη πριν από τις 4 το απόγευμα.

Η πειραματική φάση εφαρμογής αφορά την περίοδο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Από την πληρωμή του εισιτηρίου εξαιρούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Βενετίας, οι φοιτητές, όσοι μεταβαίνουν στην πόλη για λόγους εργασίας και υγείας, αλλά και οι τουρίστες που διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια.

Βάσει του κανονισμού, το πρόστιμο για όποιον οφείλει να έχει εισιτήριο, αλλά δεν το έχει εκδώσει, ανέρχεται σε 300 ευρώ, αλλά κατά την πρώτη περίοδο εφαρμογής του σχεδίου οι Αρχές έχουν δηλώσει πως θα τηρήσουν ελαστική στάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος της Βενετίας, για τη σημερινή ημέρα έκαναν «κράτηση» στο σάιτ www.cda.ve.it πάνω από 80.000 άτομα. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών, ωστόσο, εξαιρείται από την πληρωμή, αφού μόνον 7.000 κατέβαλαν τον φόρο εισόδου.

Βενετία: Πρεμιέρα με σύγχυση και αντιδράσεις για το εισιτήριο των 5 ευρώ-1
(REUTERS/Manuel Silvestri)

Υπάλληλοι εταιρειών, που συνεργάζονται με τον δήμο, πραγματοποιούν ελέγχους στους επισκέπτες που φθάνουν, κυρίως στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο έχει τονίσει ότι «πρόκειται για μέτρο που δεν αποσκοπεί στην ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των ταμείων της πόλης, αλλά στη ρύθμιση, κατά το δυνατόν, του μαζικού τουρισμού» και ότι «οι όποιοι έλεγχοι θα γίνονται με ευγενικό και φιλικό τρόπο».

Παράλληλα ωστόσο σήμερα, πραγματοποιήθηκαν στη Βενετία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο εν λόγω μέτρο από ομάδες πολιτών που καταγγέλλουν ότι μέσα από τέτοιου τύπου περιορισμούς παραβιάζεται η ελευθερία της μετακίνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή