Από την Αίγυπτο στη Γάζα περίπου 100.000 Παλαιστίνιοι

Από την Αίγυπτο στη Γάζα περίπου 100.000 Παλαιστίνιοι

Το σημείο διέλευσης της Ράφα είναι θεωρητικά το μοναδικό άνοιγμα στη Γάζα που δεν τελεί υπό άμεσο ισραηλινό έλεγχο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 80.000 με 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν φθάσει στην Αίγυπτο από την αρχή του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Γάζα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στο Κάιρο, Ντιάμπ Αλούχ.

Το σημείο διέλευσης της Ράφα είναι θεωρητικά το μοναδικό άνοιγμα στη Γάζα που δεν τελεί υπό άμεσο ισραηλινό έλεγχο.

Στην πράξη, το Ισραήλ διατηρεί δικαίωμα επίβλεψης στην είσοδο και την έξοδο αγαθών και ανθρώπων και από εκεί περνά, με το σταγονόμετρο, η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τη Γάζα.

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου

Προ ολίγων ημερών, οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αιγύπτου, Χακάν Φιντάν και Σάμεχ Σούκρι, είχαν συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη, με βασικό αντικείμενο της ατζέντας τον πόλεμο στη Γάζα και τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν από κοινού μετά τη συνάντησή τους, ο Τούρκος υπουργός Χακάν Φιντάν είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία της Αιγύπτου και της Τουρκίας δεν είναι μόνο προς όφελος των δύο χωρών αλλά προς το συμφέρον των λαών και της περιοχής μας. Δήλωσε επίσης ότι «η κατοχή των Παλαιστινιακών Εδαφών από το Ισραήλ και η άνευ όρων υποστήριξη της Δύσης προς αυτό είναι ένας από τους κύριους λόγους για το πρόβλημα της αστάθειας στη Μέση Ανατολή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή