Καμηλοπάρδαλη «ευχαριστεί» με χάδια τον… χειροπράκτη της – «Σαν σκύλος σε μεγάλο σώμα»

Καμηλοπάρδαλη «ευχαριστεί» με χάδια τον… χειροπράκτη της – «Σαν σκύλος σε μεγάλο σώμα»

Τα τρία σύντομα βιντεάκια από την εξέταση και τη θεραπεία του Τζέρι, συγκέντρωσαν σχεδόν 50 εκατ. views και δεκάδες χιλιάδες σχόλια.

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζόρεν Γουάιτλι ταξίδευε δύο ώρες για να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του και ανακούφιση στον «πονεμένο» Τζέρι. 

Στις απαραίτητες συστάσεις, ο δρ. Γουάιτλι είναι χειροπράκτης και ο Τζέρι μια οικόσιτη καμηλοπάρδαλη που μασούσε περίεργα, ανήμπορη να κινήσει προς τα αριστερά τα σαγόνια της. 

«Όταν είσαι χειροπράκτης και σε ειδοποιήσουν για μία καμηλοπάρδαλη σχεδόν πέντε μέτρων, τρέχεις!» παραδέχεται ο ίδιος. 

Αυτό που συνέβη κατά τη θεραπεία του Τζέρι, ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο τα τρία σύντομα βιντεάκια που ανάρτησε ο Γουάιτλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν πάνω από 48 εκατομμύρια views: Ο Τζέρι έσκυψε και άγγιξε απαλά τον Γουάιτλι, σαν μια ενστικτώδη κίνηση ευγνωμοσύνης. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joren Whitley (@dr.joren_whitley)

«Όταν του έκανα τις ρυθμίσεις στον αυχένα του, έτριβε το κεφάλι του πάνω του σαν να μου έλεγε “είσαι ο καλύτερός μου φίλος”» παραδέχεται ο Γουάιτλι. 

«Για να καταλάβω… οι καμηλοπαρδάλεις είναι τα νέα γιγάντια σκυλιά;» σχολίασε ένα άτομο. Και ένα δεύτερο έγραψε πως «μια αγκαλιά καμηλοπάρδαλης θα με θεράπευε». 

«Ο Τζέρι είχε μεγάλο εύρος κίνησης προς τη μία πλευρά, αλλά δεν είχε το ίδιο εύρος κίνησης στην άλλη» εξήγησε ο Γουάιτλι, μιλώντας στην Washington Post. 

Ο ίδιος διαπίστωσε επίσης μικροπροβλήματα στο άνω και κάτω μέρος του αυχένα του Τζέρι, τα οποία αντιμετώπισε με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς όπως είπε «η εργασία στον αυχένα μιας καμηλοπάρδαλης είναι το όνειρο κάθε χειροπράκτη, αφού έχει να κάνει με τον μακρύτερο λαιμό στον κόσμο».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joren Whitley (@dr.joren_whitley)

Η Μίσι Νόουελ, ιδιοκτήτρια του Τζέρι και εκτροφέας βοοειδών, ήταν αυτή που παρατήρησε τις αλλαγές στη διαδικασία μάσησης της καμηλοπάρδαλης. Όπως λέει, η χειροπρακτική φαίνεται να απέδωσε καρπούς, αφού ο Τζέρι μασάει και πάλι κανονικά.

Η ίδια αστειευόμενη επιβεβαίωσε πως ο Τζέρι είναι στην πραγματικότητα σαν ένας σκύλος 1.100 κιλών, και συχνά σχολεία της περιοχής επισκέπτονται το ράντσο της για να τον δουν. 

«Ο Τζέρι τους αγαπάει όλους, είναι ένας σκύλος σε μεγάλο σώμα. Η μόνη περίπτωση που έχει πρόβλημα, είναι όταν δεν του δίνεις την απαραίτητη προσοχή» λέει η ίδια. 

@dr.joren_whitley A simple adjustment on this giraffe to get his jaw moving the right way. #chiropractic #chiropractor #chiropracticadjustment #chiropracticwellness ♬ original sound – Dr Joren Whitley

Σε αντίθεση με την κατάπληξη που προκάλεσε στα social media το κουράρισμα του Τζέρι, για τον 34χρονο Γουάιτλι, η βοήθεια στα ζώα είναι κάτι το σύνηθες, αν και όχι κοινό ως θέαμα. Στην καριέρα του έχει βοηθήσει άλλες τρεις καμηλοπαρδάλεις, αλλά και άλογα, σκύλους, γάτες, κουνάβια, κτόπουλα, φίδια και… νυχτερίδες.

@dr.joren_whitley Helping Elle get all of her joints realigned so she can live out her best doggy life. #chiropractic #chiropractor #chiropracticcare #chiropracticadjustment #dogchiropractic #fyp ♬ original sound – Dr Joren Whitley

«Ένας άνθρωπος μπορεί να πει: “Έχω αυτό το πρόβλημα – αυτό πονάει”, αλλά ένα ζώο δεν μπορεί» λέει ο χειροπράκτης σε ανθρώπους και ζώα, που διατηρεί το ιατρείο του στην Οκλαχόμα, καθώς οι πολιτειακοί νόμοι δεν είναι τόσο περιοριστικοί όσο σε άλλες πολιτείες, όσον αφορά τη θεραπεία ζώων. 

Ο Τζέρι ήταν μόλις δύο μηνών, όταν η μαμά του τον απέρριψε. Η Νόουελ τον αγόρασε πριν από πέντε χρόνια από ένα πάρκο σαφάρι άγριας ζωής στο Τέξας. Έχτισε έναν αχυρώνα και ένα κλουβί και τάιζε το καμηλοπαρδαλάκι με μπιμπερό τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του. «Τώρα είναι πολύ κακομαθημένος», λέει με καμάρι. 

@missynowell #taylorswift #girrafe #girraffe #camel #zoolife #ranchlife #zoo #gerrythegiraffe #giraffelover ♬ original sound – Missy Nowell

Σημειώνεται πως στην πολιτεία της Οκλαχόμα, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, είναι νόμιμη η κατοχή μιας καμηλοπάρδαλης.

Πηγή: Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή