Σοϊγκού: Η Ρωσία έτοιμη να επεκτείνει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ιράν

Σοϊγκού: Η Ρωσία έτοιμη να επεκτείνει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ιράν

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας συναντήθηκε σήμερα με τον Ιρανό ομόλογό του στο πλαίσιο της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει τη στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με το Ιράν, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, απευθυνόμενος στον Ιρανό ομόλογό του Καραρέι Αστιανί κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Παρασκευή.

Οι επαφές μεταξύ των υπουργείων Αμυνας των δύο χωρών έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σοϊγκού.

Οι δύο υπουργοί συμμετείχαν στη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO),  στον οποίο συμμετέχουν η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, το Ιράν, το Πακιστάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.

Νωρίτερα σήμερα ο Σοϊγκού εκτίμησε πως η διεθνής κατάσταση παραμένει περίπλοκη και έχει τάση επιδείνωσης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Μόσχα δεν έχει στρατιωτικό ή γεωπολιτικό συμφέρον να επιτεθεί σε κράτη του ΝΑΤΟ.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Δύση έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά σχετικά με την εφαρμογή του δικαιώματος των κρατών στην αυτοάμυνα. Ως παράδειγμα, ανέφερε την επιχείρηση από αέρος του Ιράν κατά του Ισραήλ πριν δύο εβδομάδες «σε απάντηση στην κραυγαλέα επίθεση στο κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό», χαρακτηρίζοντάς την «αυτοάμυνα».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή