«Τιτανικός»: Το χρυσό ρολόι του πιο πλούσιου επιβάτη βγαίνει σε δημοπρασία

«Τιτανικός»: Το χρυσό ρολόι του πιο πλούσιου επιβάτη βγαίνει σε δημοπρασία

Ο Τζον Τζέικομπ Αστορ ήταν ένας από τους περίπου 1.500 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν ο «Τιτανικός» βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912 ύστερα από πρόσκρουση σε παγόβουνο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα χρυσό ρολόι που φορούσε ο πιο πλούσιος επιβάτης του «Τιτανικού» θα βγει στο «σφυρί» τις προσεχείς ημέρες από τον οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son στη Βρετανία. 

Ο λόγος για τον Τζον Τζέικομπ Αστορ, ο οποίος ήταν ένας από τους περίπου 1.500 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν ο «Τιτανικός» βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912 ύστερα από πρόσκρουση σε παγόβουνο. Η έγκυος σύζυγός του, Μαντλέιν, επέζησε.

Το ρολόι του Αστορ συγκαταλέγεται ανάμεσα σε μια σειρά από άλλα αντικείμενα που θα βγουν σε δημοπρασία, μεταξύ των οποίων η βαλίτσα που περιείχε το βιολί που έπαιζε ο επικεφαλής της ορχήστρας την ώρα που βυθιζόταν το πλοίο. Το ίδιο το βιολί έχει πουληθεί για 1,7 εκατομμύρια δολάρια το 2013. Τώρα, το ρολόι αναμένεται να πωληθεί για έως και 188.000 δολάρια και η βαλίτσα για έως 150.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Αντριου Αλντριτζ, διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου δημοπρασιών Henry Aldridge & Son. 

«Τιτανικός»: Το χρυσό ρολόι του πιο πλούσιου επιβάτη βγαίνει σε δημοπρασία-1
Φωτ.: Henry Aldridge and Son Ltd

Το χρυσό ρολόι ήταν μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων που βρέθηκαν μαζί με τη σορό του Αστορ μετά τη βύθιση του Τιτανικού, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Είχε επίσης πάνω του, μεταξύ άλλων, χρυσά μανικετόκουμπα, ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, χρήματα και ένα πορτοφόλι.

Μετά την ανεύρεση της σορού, τα εν λόγω αντικείμενα στάλθηκαν στον γιο του, Βίνσεντ Αστορ. Το 1935, ο Βίνσεντ έδωσε το ρολόι ως δώρο βάπτισης στον μικρό γιο του Γουίλιαμ Ντόμπιν. Ο Αλντριτζ δήλωσε πως η οικογένεια Ντόμπιν κράτησε το ρολόι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οπότε και βγήκε σε δημοπρασία. Ενας ανώνυμος συλλέκτης στις Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασε το ρολόι σε αυτή τη δημοπρασία και είναι ο σημερινός πωλητής.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή