Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του

«Οι θεραπείες θα συνεχιστούν, αλλά οι γιατροί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής», δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος των Ανακτόρων. Η πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δημόσια καθήκοντά του θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα ο βασιλιάς Κάρολος, πρώτη φορά αφού διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Οι θεραπείες θα συνεχιστούν, αλλά οι γιατροί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ώστε ο βασιλιάς να είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθεί σε μια σειρά καθηκόντων», δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος των Ανακτόρων.

Την επιστροφή του βασιλιά Καρόλου στα δημόσια καθήκοντά του σηματοδοτεί η προγραμματισμένη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, σε ένα κέντρο θεραπείας του καρκίνου στο Λονδίνο, την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς «είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για τη συνεχή φροντίδα και εμπειρία της». Δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ή τις θεραπείες στις οποίες έχει υποβληθεί, σύμφωνα και με την πάγια στάση περί του ιατρικού απορρήτου.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η σύζυγός του, αυτοκράτειρα Μασάκο, θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στα τέλη Ιουνίου.

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

Η Αυτού Μεγαλειότης θα επιστρέψει σύντομα στα δημόσια καθήκοντά του, έπειτα από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης, μετά την πρόσφατη διάγνωση του καρκίνου του.

Για να σηματοδοτήσουν αυτό το ορόσημο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη σε κέντρο θεραπείας του καρκίνου την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα συναντηθούν με ειδικούς ιατρούς και ασθενείς. Η επίσκεψη θα είναι η πρώτη από μια σειρά υποχρεώσεων που θα αναλάβει ο βασιλιάς τις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα φιλοξενήσουν τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης τον Ιούνιο, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της Στέψης, ο βασιλιάς και η βασίλισσα παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για τις ευχές που έλαβαν από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή