Υεμένη: Φθορές σε πλοίο από πυραυλική επίθεση

Υεμένη: Φθορές σε πλοίο από πυραυλική επίθεση

Ζημιές υπέστη πλοίο, το οποίο έπλεε περίπου 15 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Μόκα στην Υεμένη, σύμφωνα με την υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου UKMTO

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημιές υπέστη ένα πλοίο, το οποίο έπλεε περίπου 15 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Μόκα στην Υεμένη, έπειτα από πυραυλική επίθεση, σύμφωνα με την υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

«Ο πλοίαρχος ανέφερε δύο επιθέσεις. Κατά την πρώτη επίθεση, το πλοίο βρέθηκε αντιμέτωπο με μια έκρηξη σε κοντινή απόσταση, η οποία έγινε αισθητή από το πλήρωμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UKMTO την Παρασκευή.

Στη συνέχεια σημειώθηκε και δεύτερη επίθεση στο πλοίο, με την UKMTO να κάνει λόγο για «δύο πυραύλους». Η επίθεση «είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο πλοίο», ανέφερε.

Από την πλευρά της, η βρετανική εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών, Ambrey, ανέφερε ότι το πλοίο από το Πιμόρσκ της Ρωσίας έπλεε προς το Βαντινάρ της Ινδίας, όταν δέχθηκε την επίθεση.

Ειδικότερα, η Ambrey έκανε λόγο για «δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά, που ανήκε στο Ηνωμένο Βασίλειο προτού αλλάξει η ιδιοκτησία του τον Νοέμβριο του 2023», προσθέτοντας ότι το πλοίο εξέπεμψε σήμα Αυτόματου Συστήματος Αναγνώρισης (AIS).

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή