Συλλήψεις 100 διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα σε πανεπιστημιούπολη της Βοστώνης

Συλλήψεις 100 διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα σε πανεπιστημιούπολη της Βοστώνης

Για χρήση «αντισημιτικών ύβρεων», έκανε λόγο η διοίκηση του πανεπιστημίου Northeastern University της Βοστώνης, σχολιάζοντας την επέμβαση της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη που τελούσε υπό κατάληψη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη περίπου 100 ατόμων που διαδήλωναν κατά του πολέμου στη Γάζα στο πανεπιστήμιο Northeastern University της Βοστώνης.

Για χρήση «αντισημιτικών ύβρεων», έκανε λόγο η διοίκηση του πανεπιστημίου, προσθέτοντας πως κάποιοι διαδηλωτές «ξεπέρασαν τα όρια» και ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Σκοτώστε τους Εβραίους».

Οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα στο πανεπιστήμιο Columbia και εξαπλώθηκαν σε πανεπιστημιουπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνιστούν σοβαρή πρόκληση για τη διοίκηση των αμερικανικών πανεπιστημίων που προσπαθεί να εξισορροπήσει τη δέσμευση των ιδρυμάτων για ελεύθερη έκφραση με τα παράπονα ότι οι διαδηλώσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Διάλυση κατάληψης

Σε ανακοίνωσή του το Northeastern αναφέρει ότι η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης υποστηριζόμενη από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου επενέβησαν σήμερα Σάββατο για να διαλύσουν «κατάληψη» στην πανεπιστημιούπολη.

Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι όσοι αρνήθηκαν να επιδείξουν φοιτητική ταυτότητα συνελήφθησαν.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή