Ουκρανία: Και ξενοδοχείο στο στόχαστρο των Ρώσων, στην πόλη Μικολάιβ

Ουκρανία: Και ξενοδοχείο στο στόχαστρο των Ρώσων, στην πόλη Μικολάιβ

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν νωρίς την Κυριακή την πόλη στη Μαύρη Θάλασσα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν νωρίς την Κυριακή την πόλη Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, πυρπολώντας ένα ξενοδοχείο και καταστρέφοντας ενεργειακές υποδομές, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης, ενώ οι ελλείψεις πυρομαχικών συνέχισαν να παρακωλύουν τα στρατεύματα του Κιέβου στον πόλεμο που διαρκεί περισσότερο από 2 χρόνια.

Ο Βιτάλι Κιμ, κυβερνήτης της νότιας περιφέρειας του Μικολάιβ της Ουκρανίας, δήλωσε ότι ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «προκάλεσαν καταστροφές» σε ξενοδοχείο στην ομώνυμη πρωτεύουσά της, πυροδοτώντας μια πυρκαγιά που αργότερα έσβησε.

Ο κ. Κιμ ανέφερε επίσης ότι η επίθεση κατέστρεψε τις υποδομές παραγωγής θερμότητας στην πόλη, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ισχυρισμούς ότι το χτύπημα στο Μικολάιβ είχε στόχο ένα ναυπηγείο όπου συναρμολογούνται θαλάσσια ντρόουν, καθώς και ένα ξενοδοχείο που στεγάζει «αγγλόφωνους μισθοφόρους» που έχουν πολεμήσει για το Κίεβο. 

Το ρεπορτάζ του RIA επικαλείται τον Σεργκέι Λεμπέντεφ, που περιγράφεται ως συντονιστής τοπικών μαχητών υπέρ της Μόσχας. Ο ισχυρισμός του δεν μπορούσε να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί το Σάββατο και τη νύχτα προς Κυριακή τραυμάτισαν τουλάχιστον επτά πολίτες σε ολόκληρη την Ουκρανία, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι περιοχές του Ντόνετσκ και του Χαρκόβου έχουν δει σφοδρές συγκρούσεις τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να επιτύχουν κέρδη κατά μήκος της πρώτης γραμμής μήκους άνω των 1.000 χιλιομέτρων, ενώ οι ελλείψεις πυρομαχικών περιορίζουν όλο και περισσότερο την άμυνα της Ουκρανίας.

Τα ρωσικά στρατεύματα «θα σημειώσουν πιθανότατα σημαντικά κέρδη τις επόμενες εβδομάδες», ενώ το Κίεβο περιμένει τα απαραίτητα όπλα από ένα τεράστιο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ για να φτάσει στο μέτωπο, ανέφερε μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον.

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή