Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές

«Αν οι Ιταλοί πιστεύουν ότι εργαζόμαστε αποδοτικά τους ζητώ να πάνε να ψηφίσουν», ανέφερε η πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ανακοίνωσε την Κυριακή από την Πεσκάρα ότι θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με το κόμμα της «Αδέλφια της Ιταλίας», προσθέτοντας ότι θα είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων του κόμματος, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

«Αν οι Ιταλοί πιστεύουν ότι εργαζόμαστε αποδοτικά τους ζητώ να πάνε να ψηφίσουν. Τους ζητώ να ψηφίσουν “Αδέλφια της Ιταλίας” και να γράψουν στο ψηφοδέλτιο μόνο το όνομά μου, Τζόρτζια», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. «Θεωρούσα ανέκαθεν τον εαυτό μου έναν στρατιώτη και όταν πρέπει, δεν έχω ενδοιασμούς, μπαίνω πάντα στην πρώτη γραμμή», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να αφαιρέσει «ούτε ένα λεπτό» από την κυβερνητική της δράση για την προεκλογική εκστρατεία, καθώς και πως «έχει εμπιστοσύνη ότι το κόμμα της θα την στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια».

«Θα υπερασπιστούμε τα σύνορα, την κυριαρχία, την ελευθερία και στην Ευρώπη», τόνισε στην συνέχεια. «Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ενωση να κάνει λιγότερα πράγματα, αλλά πιο αποτελεσματικά. Θέλουμε μια Ενωση με εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας, οι οποίες θα της χαρίσουν κεντρικό ρόλο σε όλες τις περιοχές με εστίες κρίσης. Θέλουμε να οικοδομηθεί ένας ευρωπαϊκός πυλώνας του ΝΑΤΟ, ώστε να υποστηριχθούν καλύτερα τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, ιδίως στην νότια πλευρά της Ατλαντικής Συμμαχίας και στην Μεσόγειο. Θέλουμε να δημιουργηθούν ευρωπαϊκές αλυσίδες που να μας εφοδιάζουν με στρατηγικού χαρακτήρα πρώτες ύλες και, τέλος, πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η δημογραφική πρόκληση», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT